Покривът на вашия дом е основната конструкция, стояща между елементите и интериора на вашия имот. Въпреки че покривът ви може да се повреди от неща като силен вятър и градушка, не може да пренебрегнете други неща, които се случват всеки ден, които могат да причинят щети на покрива ви.

Внимавайте за тези три често срещани проблема, които могат да унищожат покрива ви и да доведат до необходимост от ремонт или подмяна:

Слушайте звуците на дивата природа

Вредителите са чест проблем за покрива. Има много видове животни, които предпочитат да използват покривите като лесна точка за достъп и често го повреждат в процеса на опит да намерят своя път на тавана ви. Гризачите могат да дъвчат херпес зостер и подслоевете на покрива, а птиците могат да създадат гнезда, които в крайна сметка могат да започнат да гният и да причиняват проблеми. Ако щетите станат значителни, може да откриете, че щетите от вредители се простират в по-дълбоките части на покрива ви, до там, че има пълни дупки, водещи в другата част на дома ви.

Елиминирайте отломките

Паднал клон може да ви предупреди да проверите незабавно покрива, обаче може да не мислите много за по-леки отломки, като клонки и листа. В зависимост от стила на вашия покрив е възможно отломките да се натрупват бързо.

Есента и пролетта са подходящи моменти да се свържете с покривна компания, за да проверите за повреди от отломки, като листа и цветове, които са започнали да гният и разграждат херпес зостер. Изчистването на отломките и намаляването на вероятността за натрупване в бъдеще може да ви помогне да запазите покрива си.

Проверете за дефектни улучни системи

Може да не е приятно да гледате канализационните системи във вашия дом, но истинският проблем може да е какво се случва на покрива ви. След като улучната система се запуши, водата може да започне да се обединява на покрива. Това води до проблеми като гниене на херпес зостер, което уврежда целостта на покрива. Почистването на вашите улуци е най-добрият начин да се уверите, че водата винаги е пренасочена от покрива и далеч от вашия имот.

Във всяка от тези ситуации повредата на покрива може да отнеме известно време, преди да стане сериозна. Улавянето на проблема сега може да ви спести от необходимостта да отделяте пари за пълна подмяна на покрива. Не забравяйте да планирате инспекция и да направите планове за поддръжка, така че покривът да продължи да предпазва имота ви от лошо време.