keremidiКакво е шистов покрив?

Тъй като наклонът на покрива, препоръчан от специалистите по монтажа на шистов покрив, е 15-25 градуса, този вид покритие е популярен за собствениците на частни домове. Покритието се създава чрез полагане на шистови плочи  с различни размери (до 60 см ширина) на покрива, дебелината на всеки от които е от 4 до 9 мм. Благодарение на образуването на покритие от малки елементи, покривът изглежда много впечатляващ.

Шисти е естествен материал от планински произход, така че палитрата му е ограничена до няколко тъмни нюанса. Въпреки това, днес е възможно да изберете един от два вида покриви от шисти:

Покривът е от естествен шисти, който представлява плоча от каменна скала;

Модерен покрив от шисти са леки плочи с реалистична естествена текстура.

При избора на материал собствениците на жилища се ръководят от цената на покритието и характеристиките на покрива, върху който ще се извършват покривни работи.

Предимства и недостатъци на покривния шисти

Популярността на този скъп материал осигурява редица важни предимства пред останалите покриви:

  • Издръжливостта на естественото покритие от шисти, чийто експлоатационен живот варира от десетки до стотици години;
  • Сила и защита срещу механични повреди;
  • Висока устойчивост на светлина от плочи от шисти;
  • Възможността за полагане на такова покритие върху покриви със сложни форми;
  • Отлични звукоизолационни качества на материала и отсъствие на шум от дъжд.

Недостатъкът на това покритие се счита – високата цена на естествен шистов покрив и голямото тегло на плочите. Появата на изкуствен аналог като алтернатива на естествения шисти обаче напълно елиминира тези недостатъци.

Монтажът на шистов покрив трябва да се извършва само от професионалисти с опит. Специалистите от Силвър Строй сме фирма за ремонт на покриви в цялата страна, за която на първо място винаги е клиента. Без значение от сложността на покрива, ние полагаме всички необходими усилия, за да може Вашият покрив да е здрав и надежден, а Вие да се превърнете в поредният ни доволен клиент! Имаме дълбоки познания и богат опит в полагането на шистови плочи. Ние знаем как правилно да оформим ръбовете на покрива от шистови плочи и да осигурим привлекателността и издръжливостта на покрива.

Всички наши издадени обекти са с гаранция, защото сме сигурни в това, което правим!

Изградили сме повече от 200 покрива в цялата страна. Всяка наша дейност е практикувана стотици пъти, за да достигне до сегашното съвършенство. Цените са ни конкурентни на пазара, а качеството надвишено за всяка дейност!