Надежден покрив – вашата защита

покрив-керемидиНие знаем, че изграждането на къща е дълъг, труден, досаден, проблемен и в същото време необичайно привлекателен процес.

Можете да проследите цялата верига от последователни действия, които се случват по време на изграждането на една къща.

Първо избираме място за развитие, след това – проект. Понякога купуваме завършен проект на бъдещия си дом, друг път го създаваме сами – заедно с дизайнера. Това е последвано от дълго търсене на надеждни квалифицирани строители и накрая, изборът на строителни материали, които са оптимални по цена и качество.

По време на строителството всеки детайл е важен – от основата до покрива. В крайна сметка, ако някой компонент „се провали“, в дългосрочен ремонт ви очаква подмяна на несполучливия материал.

Едно е, когато ключалката на вратата се счупи, и съвсем друго е, когато се случи разпадането на такива важни и трудоемки елементи като покрива или покривната система.

В процеса на работа се монтират различни видове покриви. Въпреки това, когато монтирате какъвто и да е покрив, по правило възникват същите проблеми – недостиг на покривната система или неквалифицирана работа при монтажа.

Като начало е необходимо да се разграничат две различни концепции – покривната система и самият покрив.

Каква е разликата между покривна система и покривен материал?

Ако сте на етап покрив и ви се предлага да закупите само покривен материал и крепежни елементи за него, тогава трябва да знаете, че това е само част от това, което трябва да получите. Също така е необходимо да закупите компоненти, така че пространството под покрива на къщата ви да бъде надеждно защитено и да можете да оборудвате удобно таванско помещение под него.

Покривната система обикновено означава серия от материали и конструкции, които съставляват покрива на къщата и пространството под нея. А това е покрив, топлоизолация, хидро- и пароизолационни материали, покривни прозорци, различни допълнителни елементи, дренажна система, панели за подаване на корнизи и надвеси на фронтон.

Ако всички тези компоненти на покривната система са правилно подбрани и също така професионално монтирани, тогава къщата ви ще бъде защитена в продължение на много години от всякакви атмосферни условия и ще продължи повече от десетина години.

Освен това покривната система включва: решение за вентилация на пространството под покривното покритие. Без вентилация „покривната скара“ ще загуби свойствата си и ще започне да пропуска топлина през покрива през зимата, в резултат на конденз. Това ще причини, освен допълнителните разходи за отопление на помещенията, активното топене на сняг на покрива, образуването на лед и ледени части на перваза на сградата, конденз, попадащ вътре в помещенията през пролетта, есенния спад на температурата.