Сложните системи за сигурност се състоят от следните елементи:

  • Стълби към стените и по склоновете на покрива,
  • Пешеходни мостове и сервизни обекти на покрива,
  • Ограждения и мостове,
  • Снягодържатели и т.н.

Понастоящем, когато проектирате модерна къща, не можете без елементи на безопасност на покрива – задържащи сняг, преходни мостове, стълби, огради. Тези елементи са просто необходими, тъй като от това зависи живота и здравето в дома.

Стълби

Стълбите и преходните мостове са удобни за работа по покрива. Можете да си поръчате стълби до стената, стълби до склона, пожарникарски стълби.

Снегодържатели

remont-na-pokriv-plovdiv-5На покрива няма да има повече сняг. С повишаване на температурата на въздуха снегът, натрупан на покрива, може да се срути. Овални о -образни тръби или профили, включени в комплекта на снежната конструкция, държат сняг на покрива. Монтират с помощта на силни конструкции, които гарантират безопасността. Структурата за задържане на снега се доставя в пълен пакет, съдържащ 3 m дълги елементи, крепежни елементи и инструкции за монтаж.

Покривен мост

Покривният мост осигурява възможност за безопасно движение по покрива. Той е прикрепен към покрива с помощта на регулируеми крака, с които можете да монтирате елементите, предназначени за пасажи в хоризонтално положение с наклони на покрива до 45 градуса. Мостът съдържа 3 м дълги елементи. Пакетът включва всичко необходимо, по -специално закопчалки и инструкции за монтиране.

Монтиране на системи за сигурност на покрива

Основната цел на предпазните елементи за покрива е да запази живота и здравето на хората под него. Системите за сигурност са необходими за периодичното почистване, ремонт на улуците, почистване на покрива от сняг или зеленина, а също и за много повече дейности.

Системата за сигурност на покрива се състои от следните елементи:

Покривно ограждение

Покривното ограждение, предпазва от възможни щети, а работниците, които работят по него от наранявания, получени поради падане от височина. Покривната ограда се състои от вертикална решетка, която е прикрепена около целия периметър на покрива на нивото на корниза. Покривните огради правят покрива по -безопасен и подходящ за работа.

Снегодържатели

Това е най -важният елемент за безопасността на покрива. Те са необходими, така че в момента, в който снегът се стопи, големите му обеми не се сриват, а преминават равномерно по покрива. Това ще гарантира както безопасността на хората, така и тяхната собственост. Има няколко вида задържащи сняг за покрива: мрежа, тръбна и под формата на дъски. Има голям избор от снегодържатели. Може да избирате цвета в съответствие с покрива, да се комбинират с общия вид на вашия дом.

Стълби до склона

Стълби до склона са необходими за поддържане на покрива и придвижване нагоре и надолу по покрива.

Стълби по стената

Те осигуряват безопасно изкачване на покрива.

Преходни мостове

Преходните мостове помагат да се осигури бърз и безопасен достъп до комин, антени, вентилационни решетки. Те също могат да играят ролята на задържане на сняг, които предотвратяват конвергенцията на сняг на големи слоеве.