покрив с битумни керемидиЗа повечето хора закупуването на дом е един от най-вълнуващите и стресиращи моменти в живота.

Покривът на къщата е една от най-скъпите и важни части. Когато ще закупите нова къща, трябва да сте сигурни, че покривът в къщата е здрав, надежден и в добро състояние.

Преди да приключите сделката, трябва да приключите щателна проверка на покрива от опитен специалист по покриви.

Нека разгледаме някои от най-важните фактори, които трябва да търсите на покрива, независимо дали искате да купите къща или да продадете сегашната си къща.

Възраст на покрива

Трябва да оцените външния вид на покрива: петна, вдлъбнатини, дали всички материали са на мястото си. Ако забележите такива недостатъци, това означава, че покривът е „използван“ и скоро ще се нуждае от ремонт. Проверете дали покривът е равен, наличието на мъх, плесен на покрива и таванското помещение. Срокът на експлоатация на покрива без ремонт е от 10 до 15 години. Ако покривът на къщата, който ще закупите, е по-стар, тогава определете сумата за неговия ремонт!

Вентилация на покрива

При изследване на къща, независимо от външния вид на покрива, е важно да знаете колко добре е проектирана и дали механизмът за вентилация на покрива се поддържа.
Добра вентилационна система е дизайн, който позволява на въздуха да циркулира под покривния материал и да изветрява излишната влага от изолацията и дървените конструкции. Наличието на вентилация спестява от загуба на топлина, повреда на изолацията и ребрата.

Система за улуци

Проверката на дренажните системи включва изкачване на покрива и проверка на състоянието на улуците и тръбите.

Правилно монтираната улучна система ще осигури организирано събиране на валежи от покрива, предотвратява замръзване на ледени буци и запазва слепите зони и основи.

Теч

Течовете са нещо, с което определено не искате да се справите веднага след закупуването на къща.

Течащ покрив – това са развалени мебели, тавани, стени, подове. По-добре е да проверите покрива веднъж, отколкото да ремонтирате къщата много пъти.

Ако видите петна по тавана, стените или на тавана – свържете се с професионалист, който да провери покрива. Течът не винаги е там, където тече вода.

Тавански преглед

Основните причини за развитието на мухъл са лоша вентилация и течове.

Много хора забелязват мухъл, обработват го, но изпускат от поглед източника на проблема.

След известно време мухълът се връща на същото място, където го е имало, тъй като причината за появата му не е отстранена. За определяне на мухълът помага специфичната му миризма, която не се изветрява. Не забравяйте, че на първо място мухълът е враг на вашето здраве!

Заключение

Доверете се на специалисти, които да проверят покрива, преди да купите жилище. В резултат на проверката ще имате окончателен отговор, въз основа на който можете да постигнете съгласие за цената на къщата.