покривПо време на покупката или в началото на основен ремонт на къщата е много важно да се проведе преглед или изследване на състоянието на покрива. Всяко изследване включва изследване на техническото състояние не само на покрива, но и на покривната система за механични и биологични повреди, които могат да доведат до определени проблеми.

По правило прегледа на покрива и неговото изследване зависят от вида и технологичните особености на конструкцията, като същевременно се подчертават редица характерни дефекти за всеки тип покрив. Състоянието на покрива се оценява в три основни позиции:

  • Материала, от който изработен;
  • Носеща конструкция на покрива;
  • Топлоизолационен слой.

При изследване на покривните конструкции на първо място се оценява състоянието на дървената скрепителна система, а именно съдържанието на влага в дървените компоненти и техническото състояние на конструктивните свързващи елементи. Като част от изследването на покрива, тези инженерни работи обикновено се извършват въз основа на лабораторни анализи и налични технически изчисления.

При оценка на състоянието на фронтонните покриви обикновено се откриват дефекти като гниене на дървени греди, гъбички, дървояди и пукнатини в конструкциите.

При изследване на плосък покрив се извършва изследване на материала – валцовано многослойно покритие, както и здравина при полагане на мастика за хидроизолация. В този процес е много важно да се определи състоянието на напрегнатите покривни панели. При елиминиране на дефектите на плоски покриви е необходимо да се провери силата на приложение на валцувания килим, в зависимост от вътрешния дренаж от покрива.

Покривът е една от най-важните части на сградата, заедно с основата, носещите стени и други. Не само защитава къщата от неблагоприятни условия на околната среда, но и безопасността на хората в това жилище зависи от качеството на монтажа на покрива. Затова нашите специалисти, провеждащи проучвания на покриви, на първо място определят причините, поради които в бъдеще могат да възникнат проблеми.

Ние от Голд Строй знаем, че вашият дом е една от най-големите Ви инвестиции, затова използваме само качествени материали за вашия покрив. Предлагаме голямо разнообразие от материали и решения за всеки тип покрив.

Изследването на покрива е сравнително евтина услуга, цената за него зависи от вашите желания, както и от състоянието на покрива на обекта, който трябва да бъде оценен.

Ние осигуряваме първокласни покривни услуги и ремонт на покриви в София и цялата страна на достъпни и конкурентни цени. Вече повече от 10 години ние предлагаме цялостни покривни услуги като – ремонт на покрив, хидроизолации, пренареждане на керемиди, подмяна на улуци, изграждане на нов покрив и покривни конструкции.