Липсващи херпес зостер

С течение на времето силен вятър, гръмотевични и мълниеносни бури могат да откъснат херпес зостер от покрива ви и да позволят на водата да проникне в слоевете отдолу. Това може да доведе до гниене, което може да бъде предизвикателство за ремонт.

Ако забележите липсващи херпес зостер след буря, най-добре е веднага да се обадите на специалист.

Изкривени херпес зостер

Херпес зостер може да започне да се навива и чупи след няколко години износване, причинено от топлина и влага. Изкривения херпес зостер често е резултат от лоша вентилация на тавана или двойно наслояване на херпес зостер.

Двойно наслояване

Най-лошият начин за подмяна на покрив е инсталирането на втори слой покривен материал върху първия. Това е известно и като „забиване на пирон“. Въпреки че този тип подмяна на покрива може да бъде евтин, той също е невероятно неефективен и може да причини по-сериозни щети на дома ви с течение на времето.

Поставянето на втори слой херпес зостер върху вече изгнила обвивка ще съкрати живота на покрива и ще ви струва много повече, когато се нуждаете от подмяна, тъй като два слоя покривен материал трябва да бъдат премахнати.

Това не само добавя значително тегло към дома ви – това е почти като да имате два покрива, но допълнителните слоеве от херпес зостер също ще абсорбират повече топлина и могат да причинят преждевременно влошаване.

В крайна сметка не можете да разберете пълната степен на повреда на покрива, освен ако не премахнете целия материал на покрива до ламарината.

Запушени улуци

Улуците играят съществена роля за предотвратяване на водата от покрива ви и за предотвратяване на увреждане на влагата в дома ви. Важно е да държите улуците далеч от препятствия, затова препоръчваме да ги почиствате поне два пъти годишно.

Когато почиствате вашите улуци, внимавайте за гранули или парчета покривен материал, тъй като това може да означава влошаване на покрива.

Повредено мигане

Мигането, с помощта на подложка, предпазва водата от попадане под херпес зостер.