покрив с метални керемидиВ изобилието от покриви има метална керемида. Този покривен материал се различава от класическите керемиди. Всъщност това е профилирана стоманена ламарина с надлъжни гребени и напречни гънки и калейдоскоп от полимерни покрития.

Производителите на метални плочки доставят продукти с дебелина на слоя от 0,35 до 0,5 милиметра. Когато избирате материал, си струва да заложите на версии с изключителна производителност. 0,5 mm съответства на стандартите. Достатъчна твърдост, здравина осигурява припокриване на покрива в един ред, с листове, равни на дължината на склоновете.

Много строителни фирми се занимават с полагане на метални плочки върху частни къщи и вили. Висококачественият покривен материал е търсен за покриване на покриви на административни и търговски сгради. Представителите на строителната индустрия и собствениците на жилища използват метални плочки по-често от меки покриви.

Инструкции за покриви

При полагане на метални плочки е важно правилно да оборудвате щайгата. За да се създаде конструкция, се препоръчва използването на поцинковани стоманени профили или дървени дъски. Преди монтажа всички дъски се обработват със специални импрегнации.

Дифузионната мембрана е монтирана по протежение на гредите. Супердифузионните мембрани се монтират върху изолацията без празнина. След това изисква фиксиране на долината и допълнителни продукти. Покривният материал е закрепен със самонарезни винтове от стрехите. Редът за полагане предвижда монтаж от фронтона до фронтона, от стрехите до билото.

За да се изчисли количеството материал, листовете се поставят на покрива. Тъй като листовете се доставят в различни дължини. В противен случай отпадъците могат да достигнат до 70%.

Производителите препоръчват използването на метални шиндли за създаване на топъл покрив с минимален наклон от 20°. На практика обаче има и по-леки покривни наклони от 10 °.

Предимства на металните плочки

Профилираният стоманен лист с надлъжни гребени е надарен от производителите с голям брой предимства. Списъкът с основните предимства включва:

  • естетическа привлекателност (материалът успешно имитира естествени плочки);
  • леко тегло (минимизира проблемите с покрива);
  • широка гама от производители, нюанси, размери, дебелини;
  • устойчивост на температурни крайности, плътност;
  • експлоатационен живот до 40 години.

Покривът от метални керемиди е добър избор за подреждане на покриви на различни видове сгради и конструкции. Основното е, че ъгълът на наклона на склона трябва да бъде най-малко 20 градуса. Покривният материал от този тип не предвижда създаването на сложни архитектурни структури. За да се получи покрив със сложна конфигурация, е по-добре да се използва покрив от алуминий или стомана.