remont-na-pokriv-lovech-1

Изграждането на покрива винаги е било незаменим процес при изграждането и ремонта на къщата. От това на практика зависи колко удобно и уютно ще живеете в дома си.

Видове покриви

В зависимост от вида на покрива има и покривни материали като: битум, керамичен покрив, цимент-пясък, полимер-пясък, композит, метален покрив, покрив от метални шисти, профилирана ламарина, поликарбонатен покрив, пластмасови шисти, пластмасови панели, еврорубероид, битуминозни шисти, дренажни системи, PVC мембрани, еврошисти.

В зависимост от наклона на покрива биват наклонени и плоски, различават се и видовете покриви за различните видове покриви. Има следните видове скатни покриви: едноскатни, двускатни, шатрови и многоскатни. Такива покриви са добре защитени от обилни валежи от сняг и вода. Покривът е оптимално вентилиран за да не се получава влага, която излиза през покрива. Температурата над и под покрива се различава малко, има естествена вентилация, което е много удобно за летните кухни и навеси.

Недостатъците на такива покриви включва високи разходи за материали и труд. Необходимо е да се използват по-скъпи покривни материали, тъй като скатният покрив е част от фасадата.

Плоски покриви

Плоските покриви са конвенционални и инверсни. Плоският покрив осигурява добра топлоизолация на къщата, но под покрива трябва да има въздушно пространство, така че влагата, която се издига от помещенията, да не навлажнява изолационния слой. Плоските покриви предоставят допълнителни предимства, ако трябва да направите допълнително място в двора за пристройка или нещо друго.

Плоските покриви заемат по-малко покривно пространство от скатните покриви, спестявайки разходи от материали и труд. И от плосък покрив винаги можете да направите скатен покрив. Очевидните недостатъци на такива покриви са, че през зимата върху тях може да се натрупа голямо количество сняг.

Видове меки покриви

Има и други видове меки покриви – това включва плосък мембранен покрив и валцувани меки керемиди. Поради разликата във формите и цветовете, меките плочки могат да имитират различни твърди материали, например да имитират естествени плочки или естествени шисти и други естествени материали.

Особеността на меките плочки е, че е безшумна, особено когато вали и е много икономична, а след поставянето им не остават отпадъци. Добре задържа топлината и заглушава шума от улицата. Гъвкавата плочка никога не се огъва с времето и не ръждясва, запазва цвета си след много години, устойчива е на температурни промени и вятър, монтира се лесно и бързо.