Вашият покрив е ключова характеристика на вашия дом, която предотвратява щетите от вода и други опасности. Има редица материали и слоеве, които изграждат вашия покрив. Разбирането на начина, по който се използват тези материали, ще ви направи по-добре ориентирани, за да забележите признаци на повреда, които може да изискват ремонт на покрива.

remont-na-pokriv-plovdiv-7

Херпес зостер или метални покрития

Повечето жилищни и много търговски покриви използват или асфалтови керемиди или метални листове като външен слой. Този слой е най-податлив на повреди, така че е добра идея да извършвате визуална проверка периодично, за да сте сигурни, че няма липсващи херпес зостер, признаци на ръжда върху метал или други опасности. Обикновено асфалтовите херпес зостер издържат около 15-20 години, а металните покриви до 50-75 години.

Подложка и настилка

Основната конструкция на вашия покрив е декинг. Това обикновено е шперплат или OSB, но някои търговски покриви използват настилка от бетон или метал. Подложката се полага между настилката и асфалтовата керемида за подобряване на водоустойчивостта. Този слой не трябва да има проблеми или признаци на износване, освен ако водата не е изтекла покрай вашите херпес зостер или метал.

Изолация и поддръжка

Костите на покрива ви са дървени или метални греди. Тази опорна конструкция поддържа вашия покрив стабилен дори по време на силен вятър или други проблеми, свързани с времето. Гредите могат да бъдат под ъгъл или плоски, в зависимост от вида и размера на сградата. Между гредите има изолация. Съществуват редица видове изолация, като най-често се среща фибростъкло. Това улавя топъл или студен въздух във вашия дом или сграда и подобрява енергийната ефективност на вашата конструкция.

Инвестирайте в професионални услуги за монтаж или ремонт на покриви

Научете как да забележите признаците на повреда на покрива, като се свържете с Silver Stroy днес. Квалифициран изпълнител на покриви може да инспектира вашия покрив и да предложи достъпни услуги за ремонт или монтаж, ако имате компрометиран покрив. Защитете собствеността си, като инвестирате в експертни ремонти и дълготрайни материали по нов проект за покриви.