remont-na-pokriv-plovdiv-6Процесът на подреждане на покривните конструкции включва използването на паропропусклива мембрана.

Изолацията трябва да бъде защитена със запечатващо покритие от двете страни, само в този случай тя няма да загуби своите свойства.

За да направите това, трябва да монтирате пароизолация подкеремидно -отдолу и паропропусклива мембрана отгоре. Основното предимство на мембраната е, че тя перфектно защитава повърхността от въздействието на всякакви валежи, но в същото време лесно позволява преминаването на парата.

Тази характеристика на мембраната позволява повърхността да остане винаги суха.

Важно! Благодарение на микроперфорираната структура на материала, паропропускливата мембрана е способна да изсуши появилият се конденз.

Характеристики и изпълнение

Паропропускливост – варира от 0 до 3000 mg / m² на ден. Тези показатели ясно демонстрират количеството вода, преминаващо през материала на м2 за един ден.

Толерантност към ултравиолетовото лъчение – тези показатели са много важни, особено когато материалът трябва да бъде изложен на пряка слънчева светлина за дълъг период от време.

Ако той е с лошо качество, той бързо ще се напука и тогава цялата покривна система може да се повреди. Налягането на водния стълб е мярка за това как мембраната ще задържи влагата.

Лесно е човек, който никога не се е сблъсквал с този материал, да се обърка как трябва да го използва. Затова в такъв случай трябва внимателно да прочетете инструкциите, а по-добре е да се консултирате със майсторите, които се занимават с ремонт на покриви. Разбира се, само професионалистите могат да знаят всички тънкости, затова е по-добре да поверите покривните работи на специалисти от фирма Силвърстрой.

Пароизолационни материали

Майсторите монтират пароизолацията подкеремидно в самата основа на покривните слоеве. Материалът се използва като полиетиленов и полипропиленов филм. Днес съвременните производители произвеждат специален пароизолационен филм.

Основните му предимства включват: устойчивост на резки промени в температурата, както и високо ниво на якост.

Паропропускливи материали

В горният слой на покривната скара е монтирана паропропусклива мембрана. В днешно време може да се намерят различни видове филми: супердифузионни (трислойни), порести, двуслойни, перфорирани.

При закупуването на всякакви мембрани е важно внимателно да се проучи инструкцията, която описва как да се монтира мембраната и необходимия брой вентилационни отвори. Добре е да следвате продуктите само от един производител. В този случай е важно да се спазват всички препоръки и инструкции на производителя.

Помня! Само висококачествен материал и правилен монтаж ще удължат експлоатационния живот на покрива и цялата конструкция.