demontaj-na-pokriv

Демонтажът на покрива е доста сложен и многоетапен процес, който може да се извърши само от опитни специалисти в съответствие с всички стандарти и разпоредби за безопасност.

Качеството на ремонта на покрива и времето на приключване на работата пряко зависят от това колко компетентно и точно се извършва демонтажът на покрива.

Демонтаж на плосък покрив

Демонтирането на  плосък покрив е доста трудно. Факт е, че буквално в два -три летни сезона такава настилка, под въздействието на слънчева светлина, се слепва в един дебел монолитен слой, което усложнява работата по отстраняването му.

Днес демонтирането на мек покрив се извършва главно по следните начини:

  • С помощта на преградна стена. Това е специално строително оборудване, което ви позволява без усилия да нарязвате покривната констукция на малки ленти и по този начин значително опростява процеса на демонтаж.

Използването на този метод е възможно само ако дебелината на покривния слой не надвишава 30 милиметра.

Демонтаж на скатни покриви

Въпреки, че разходите за демонтиране на покривни материали от скатни покриви са доста високи, все пак е по-добре да поверите тази работа на специалисти и да не се опитвате да я правите сами.

Демонтажът на скатни покриви се извършва в следната последователност:

  1. Като начало е необходимо да се отстранят всички външни електрически съоръжения от покривната повърхност, а също и да се разглоби комина.
  2. След това премахнете всички съществуващи елементи от покрива (кънки, софити, корниз и челни ленти).
  3. Когато покривната повърхност е почистена от елементи и електрическо оборудване, можете да продължите към внимателното демонтиране на подовата настилка. Необходимо е да започнете работа от кънките.
  4. След приключване на отстраняването на покривната покривка, топлоизолацията се демонтира.
  5. Ако е необходимо, на последния етап от работата специалистите разглобяват цялата система на гредите или отделните й елементи.

Повечето хора, след като са видели цените за демонтиране на покрива, решават да извършат работа сами. Не ви препоръчваме да вземате такова решение, защото в този случай рискувате не само здравето си, но и средствата си.

Грешките, направени при демонтирането на покрива, могат да провокират увеличаване на разходите за по-нататъшни ремонтни дейности и сроковете за тяхното изпълнение.

Ако искате да получите висококачествен резултат в рамките на няколко дни, трябва да се свържете със специализирана фирма за изграждане и ремонт на покриви, която може да предложи бързо демонтиране, отстраняване и изхвърляне на стария покривен материал.