Когато търсят покривен материал, повечето хора избират тези, които са издръжливи, достъпни и преди всичко екологични. Има няколко екологични опции, от които можете да изберете в зависимост от цената, материала, предпочитанията и дизайна на вашия дом.

Ето някои от най-добрите опции за покриви за вашия дом.

Бял покрив (хладен покрив)

Всеки покрив със светъл цвят или бял цвят, независимо от материала, е известен като хладен покрив. Както подсказва името, покривът има охлаждащ ефект върху къщата, тъй като отразява повечето слънчеви лъчи. Охладените покривни системи са допълнително предимство, тъй като климатикът няма да се използва през деня и следователно ще има значително намаляване на летните сметки за енергия.

Метални покриви с постоянен шев

Този покрив е дълготраен, отразява светлината и е 100% рециклируем. Металните покриви са не само изгодни за собствениците на зелени жилища, но и за всеки, който се радва да инвестира в добър покрив. Можете да го направите по-добър, като изберете метален покрив, произведен от рециклирани материали и с по-светъл цвят. Металните покриви са дълготрайни с период от 50 години. Покривът също е огнеустойчив. Това е идеален покрив за тези, които искат да събират дъждовна вода за използване в градината. Покривът е доста изгоден за тези в заснежените райони, тъй като позволява снега лесно да се плъзга, като по този начин възпрепятства образуването на ледени язовири.

Покрив от херпес зостер

Той също така е посочен като устойчив дървесен шейк. За тези, които се интересуват от класически външен вид дървени херпес зостер, дървесните херпес зостер от добре стопанисвана гора е перфектна опция.

Вълнообразни покриви

Това е силен и икономичен дизайн на зелени жилища. Покривите от велпапе са издръжливи и могат да издържат на всеки суров климат. С модерната технология този покрив не се предлага в полупрозрачна пластмасова форма или вълнообразен лист метал. Днес има различни цветове и стилове. Неговата гъвкавост позволява на производителите да измислят различни дизайни. Покривът е с изряден външен вид и е лек. Покривът е лесен за фиксиране. Фактът, че гофрираният покрив е издръжлив, го прави отличен зелен строителен материал за собствениците на жилища.

Мелиориран шифер или глинен покрив

От незапомнени времена керемидите от глина и шисти се използват за покриви и хората ги жадуват до днес. Регенерираните плочки са най-екологичната опция за покриви. Дом с испански дизайн съвпада идеално със стандартна извивка от червени глинени плочки, докато плочите от шисти допълват прекрасния вид на елегантни исторически домове. Тези покривни материали са естествени, но много издръжливи. Те могат да издържат до един век. В днешно време има глинени керемиди със светли цветове, които предлагат предимствата на хладната покривна система.

Покрив от керемида от рециклирани материали

Повечето от продаваните днес херпес зостер са направени от рециклирано съдържание като пластмаса, дървесни влакна и каучук. Покривът имитира рециклирани шейкове и кедър. Рециклираните керемиди са най-зеленият покривен продукт. Рециклираните керемиди са доста достъпни и са идеална алтернатива на онези, които не могат да си позволят скъпите покриви от шисти. Те са издръжливи с продължителност на живота над 50 години, а покривът предлага и екологични предимства. Този покрив също изглежда добре и никой никога не би си помислил, че е направен от отпадъчни продукти. Когато хората използват този покрив, ще има намаляване на отпадъците, както и необходимостта от преработка на нови суровини. Следователно ще се използва по-малко енергия и това ще доведе до по-малко замърсяване.

Зелен покрив

Засаждането на зелен покрив има многобройни предимства, особено в градските райони, тъй като помага за намаляване на топлинния ефект и прочиства въздуха. В допълнение, зеленият дизайн на дома намалява количеството оттичане на дъждовната вода, предлага ви допълнително охлаждане и изолация на дома и преди всичко естествената му красота допълва външния вид на вашата къща.

Каучукови покриви

Подсилената гумена керемида, произведена от стари гуми със стоманен колан, е добър покривен материал. Той е покрит със смлян шисти, за да подобри текстурата. Покривът се предлага в различни цветове. Каучуковият покрив е устойчив на бури и други тежки метеорологични условия. Може да продължи до 50 години.