remont-na-pokriv-lovech-4Първо, поради несигурност, когато не е ясно какво ще се случи утре, хората отлагат строителството. На второ място, цените на строителните материали са се увеличили. Това е особено забележимо в сегмента на вносните материали. Покривните материали не правят изключение.

Красиви и практични

Някои производители имат свой начин да използват известната поговорка „красотата изисква жертва“. Ако това изисква жертва, тогава е необходимо да се спести, те решават и купуват покривен материал, поради което покривът изглежда оцелял за три до пет години при пожар и наводнение. Такъв покрив трябва да се смени.

Мнението на един строител:

Аз съм строител по професия, така че знаех каква ще бъде къщата ми. За покрива избрах многослойни покривни материали. Отначало мислех за метален покрив. Но къщата ми има сложна конструкция. На две места от покрива не могат да бъдат използвани метални плочки. Дори и да се измисли нещо и да са направени тези връзки, тогава листовете ще трябва да се режат под различен ъгъл и ще има много отпадъчен материал. Мисля, че това би отнело два пъти повече метал. Да, металът е по-индустриален, по-бърз при монтажа. Но гъвкавите материали са по-практични и по-хубави!

Перспективите

Разходите за покривните материали ще бъдат повлияни от цените на суровините, от които са направени. Очаква се най-достъпните покривни материали на пазара да бъдат продукти като мек покрив.

И така, малките фирми са готови да използват нискокачествени материали, основно доставени от Китай, за да намалят себестойността на крайния продукт.

Много експерти отбелязват, че на пазара често могат да се намерят метални плочки с дебелина 0,4 мм и дори по-тънки. Докато нормалната дебелина на листа е 0,45-0,55 мм.

Утешаващо е обаче, че внесените покривни материали, чиито цени са обвързани с валута, са достойни за конкуренция. Качеството е същото, но цената е по-ниска. Фактът обаче, че нашият не е по-лош, много собственици на жилища осъзнават още преди да ги закупят.

Винаги съм искал да прекарам лятото в собствения си дом – така че аз, жена ми и децата ми да имаме къде да се разхождаме на чист въздух. Преди около две години започнах да мисля за изграждането на лятна къща.

Миналата година вече живеем в нея. Къщата е от дървен материал, покривът е от меки керемиди. Знаех за това от рекламата, видях я на изложения и експертите ми препоръчваха да ги използвам. И като цяло, когато се разхождате покрай такъв покрив той се откроява, веднага привлича вниманието.

Затова веднага се съсредоточих върху такъв покривен материал, защото обичам начина, по който изглеждат.

Когато бяха положени плочките, почти всички съседи, които бяха в период на строеж, дойдоха да направят снимки на моя покрив. Той не е монохромен, а пъстър, мозаечен, обемен. Бежово с нюанси, светъл, красив покрив се получи! През зимата е топло, а през летните жеги е хладно. Повече или по-малко удобно дори на таванското помещение, което обаче аз все още не съм овладял. Мисля, че този сезон ще бъде адаптиран към него.