Със сигурност, когато сте проектирали покрива на Вашия дом, сте помислили и за най-различни идеи, дори необичайни.

Всичко това изглежда невероятно хубаво на 3D снимка като проект, но колко от тях ще се осмелят да изпълнят този необичаен дизайн по време на изграждането на собствената си къща?

Покривът е основен по значение, и е важен при планирането на бюджет. Следователно, трябва да направите „стандартния комплект“ – здрава рафтова система и здрав покрив с минимум проблемни места по него.

Грешки при строителството не са толкова критични тук, грешките не са толкова забележими и ако същата пристройка е скрита в сянката на дървета или е разположена в задната част на къщата, тя няма да може да повлияе на външния вид на цялата сграда.

Ето един чудесен пример за такава конструкция:

Стъклени и прозрачни конструкции

Може би красивият покрив на пристройката ще се получи от стъкло.

Едно от най-ценните предимства на стъкления покрив е неговата висока пропускливост на светлина и издръжливост. Единственото нещо е, че този материал тежи доста и е доста труден за монтаж.

Такъв покрив се нуждае от надеждни опорни елементи, които ще разпределят натоварването. За прозрачния покрив на пристройката често се използва закалено стъкло с дебелина 1 см. Това е особено силно, за да издържа на атмосферните условия. И поради своите характеристики се прави частично остъкляване на покрива.

Съветваме Ви да поверите монтажа на стъкления покрив на верандата или терасата, тъй като  има определена опасност: ако стъклото, например, не издържа на теглото на снега и се срути, тогава всички хора вътре могат да пострадат от това.

Но, ако имате необходимия опит в строителството, след това внимателно прочетете технологията на монтаж на такъв покрив и се опитате да го монтирате безопасно във всички важни точки. И така, най-важният аспект е здравината на конструкцията, която ще държи стъклото. В това отношение здравият и сравнително лек алуминий е добър, а дървото също е подходящ за обработка. Основното изискване е абсолютната плътност на фугите на стъклени панели. В този случай стъклото изобщо не трябва да бъде прозрачно: матираните и украсени покриви разпръскват светлина ефективно. Но ако идеята с тежко стъкло не ви харесва и искате прозрачен покрив, тогава дайте предпочитание на много по-лек поликарбонат. Не е трудно да се работи с него, но този материал изглежда не по-малко впечатляващ.

Обърнете специално внимание на конструкцията на покрива, за да бъде топло, уютно и надеждно в пристройката, която сте достроили до основната къща!