mt-1220-content-bg01

Най-често покривът тече поради следните причини:

  • – Нарушения на целостта на покрива.
  • – Фугите на покрива със стени и вертикални елементи като антени, тръби и парапети могат да бъдат под налягане.
  • – Друг често срещан проблем е повреда на дренажната система.

Всички горепосочени проблеми възникват поради следните причини:

  • – Ако крепежните елементи и покриващият материал за покрива са със съмнително качество, тогава те няма да продължат дълго.
  • – Освен това по време на монтажа на покрива може да има нарушение на технологията. Поради това възникват прекомерни натоварвания, които разрушават покрива.
  • – Ако внимателно премахнете сняг или лед от покрива и улука, можете да ги повредите, след което те ще започнат да се рушат.
  • – Мъхът и гъбите, които се заселват на покрива, също го развалят и в някои случаи този процес на унищожаване може да се случи много по-бързо, отколкото можете да си представите. За да се предотврати това, е необходимо своевременно да се извърши поддръжка на покрива.
  • – Разрушаване – дори много висококачествен покрив и добре изграден, използвайки се дълго време, се износва, което изисква подмяна или ремонт.

Както можете да видите, на теория всичко е доста просто. Но в реалния живот не винаги е възможно бързо да се намери утечка, за да се поправи покривът на къщата. Понякога капки вода попадат вътре в къщата, когато вятърът духа отстрани, карайки дъжда или снега да навлиза под покрива. Често се случва, че капките от тавана изобщо не са там, където попадат вътре в къщата. В такива случаи е по-добре, ако покривът и цялата „покривна торта“ са проверени от професионалисти.

Ремонт на стропилната система на покрива

Целият покрив се опира на гредите, те поемат тежестта на силния порив на снега, дъжда и вятъра и естествено тежестта на самия покривен материал. И ако гребените са повредени, тогава не трябва да се колебаете. Проблемът трябва да бъде решен незабавно.

На повредено място отстранете корпуса, изолацията и покрива, разглобете щайгата. Ако подпората на гребната конструкция е изгнила, се почиства добре засегнатата зона. След това се запълва с 80-100 сантиметра с дължина и 3-5 сантиметра дебелина от две страни на дъската. Закопчайте ги с дълги нокти. Случва се, да има изгнило парче от ребрата до самата сърцевина. След това трябва да го изрежете и да монтирате нова, 2 или 2,5 пъти по-дълга от изгнилата част на гредите. По краищата се поставят наслагвания. Цялата структура е свързана с нокти с дължина 10 или 15 сантиметра. Докато тече работата, временните стелажи се поставят под ребрата.