Монтирането на рафтова система е важен етап в изграждането на модерен покрив. Днес покривът не е примитивен, създаден така, че по някакъв начин да предпази жителите на къщата от дъжд. Покривът днес е усъвършенствана инженерна система, която включва няколко компонента.

Нашите експерти от фирма Силвър Строй са готови да направят монтажа на рафтова система от всякакъв тип и ниво на сложност. Ние правим:

 • Монтаж на рафтова система на сложен покрив;
 • Монтаж на рафтова система на таванския покрив;
 • Монтаж на рафтова система на фронтон;
 • Монтаж на покривната система на фронтон.

Основните части на рафтовата система са решетки и греди. Стъпалата са свързани, създавайки мощна рамка, върху която след това е изграден покривът. Покривът с надеждна рафтова система издържа дълго време и има печеливши качества. При монтажа на ребрата на всеки етап е необходимо ясно изчисление, тъй като неправилната оценка на един от параметрите може да доведе до деформации и други проблеми до срутването на покрива. Следователно, всички подготвителни работи и монтаж на покривната система на фронтон или всяка друга трябва да се извършват само от квалифицирани специалисти.

Видове гребни системи и разходи за монтаж

Материалът за рафтова система се определя от вида на конструкцията. Предвид характеристиките на помещението, можете да изберете най-добрия материал за цената и свойствата.

Изработена е от различни материали:

 • Дървен материал;
 • Метал;
 • Стоманобетон и др.
 • Най-популярните и лесни за използване са дървените греди. Сред предимствата може да се отбележи:
 • Сравнително леко тегло;
 • Възможност за настройка на необходимите размери;

Достъпна цена.

Най-често дървените греди се използват за монтаж на рафтова система за тавански покрив и четирискатен покрив. Нашата фирма Силвър Строй извършват рафтови системи от опитни специалисти. Спокойно можем да кажем, че при монтажа на покривни системи ние сме едни от най-добрите.

Системите от дървени греди по правило имат формата на триъгълник, но могат да имат и различна форма, ако желаят клиентите. Предлагаме и тавански системи, които ви позволяват да преобразувате таванските помещения в дневни. Има два основни типа ребра:

 • Окачени;
 • Настолни.

Във висящите греди в основата са разположени две крайни греди. Системата от такива ребра работи за компресия и огъване. В резултат на това се получава излишно напрежение, което се разпределя по стените. Елиминира се със специално уплътнение. Едностранният тип гребени се опира на външните стени с единия край и се закрепва с горния край към вътрешна стена. Системата за покривна греда работи само за огъване.

Такава система има обективни предимства:

 • По-малко тегло;
 • По-малки обеми дървен материал;
 • Рентабилност в производството и обслужването.

Разходи за проектиране и монтаж на рафтовата система

Проектирането на рафтова система е сложна задача. Неговото решение изисква точни изчисления на параметри като:

Снежен товар;

Натоварване на вятър;

Теглото на структурата и нейните части и др.

Това са сложни изчисления, грешка в които може да доведе до тъжни последици. Затова препоръчваме да се свържете с нас, така че рафтовата система да ви служи дълго време. Професионалният дизайн на рамковата система е ключът към сигурността на вашия дом.

По този въпрос не можете да се доверите на непознати и да бъдете съблазнени от ниските цени. Ниската цена за монтаж на рафтовата система често е показател за неприемливото качество на материалите или непрофесионалните строители.

Покривът е онзи елемент от къщата, в устройството на който е необходимо да се инвестират най-добрите ресурси. Степента на надеждност на покрива не трябва да се поставя под съмнение. За да се постигне това, е изключително важно цялата работа да се извършва от квалифицирани специалисти. Нашата фирма е готова да предостави такива специалисти. Свържете се с нашите мениджъри веднага, за да получите експертни съвети относно монтажа на модерни рафтови системи.