pokrivna izolacia i skaraВсяка сграда трябва да има дренажна система. И това не е нечия прищявка, а нужда, която ще спаси не само покрива, но и други имоти. За да инсталирате правилно системата за улуци, използвайте нашите препоръки.

Дренажната система е неразделен атрибут на модерната покривна структура. Дългосрочното съществуване на дома без такава защита е невъзможно. Без него – както без покрив или фундамент. Подобна категоричност е свързана с общата функционалност на тази система.

Защитни функции на дренажните системи

Първо, монтажа на дренажна система ще предпази стените на сградата от вредните ефекти от валежите. Естествено, тази функция не е осъществима без покрив, но е конгломерация на улуци, тръби и дренаж, които отвеждат водата от критичните зони.

Второ, навременният монтаж на дренажната система осигурява защита на „основата“ на сградата – основата и сутерена. Колкото по-далече се отвежда дренажна тръба от къщата, толкова по-малко влага ще проникне в почвата и скалите, заобикалящи основата. Това удължава живота на основата на сградата. И съответно животът на самата къща или на производственото помещение.

Трето, в някои случаи именно улуците ще станат точката, в която създаването на оригиналния екстериор завършва.

Митове и легенди, скрити в улуците

В стари времена монтажа на отводнителите на покриви беше достъпно само за заможни хора. За да защитят имотите си от въздействието на валежите, те са поръчани от немски и холандски майстори от най-напредналите собственици на жилища. Любопитно е, че в Европа елементи от системата отдавна са се превърнали в обекти на изкуството. В Прага, Талин, Краков все още има средновековни къщи, украсени с улуци, направени под формата на драконови глави, химери, русалки и гигантски черупки. Чугунът беше основният материал, от който се правеха сливи поотделно за всяка къща.

Днес разходите за монтажа на покривни улуци са достъпни за всички. Авторските дизайни замениха стандартните елементи. Почти всички съвременни улуци, тръби, канали, фунии, скоби, тапи, скоби, тройници и контури са произведени по фабричен начин. Това значително намали разходите за компоненти и разходите за монтажа на улуци.

Ние от Силвър Строй сме специализиран екип който се занимава изцяло с изграждане на нови покриви, както и ремонт на стари покриви от 2007 година до сега. Нашият екип е от род на опитни майстори, чийто опит се предава от поколение на поколение. Ние извършваме широка гама от покривни услуги като: изграждане на нови покриви, навеси, веранди и барбекюта, пренареждане на керемиди, монтаж на битумни керемиди, хидроизолация, монтаж на улуци, отстраняване на течове и много други. Всички наши издадени обекти са с гаранция, защото сме сигурни в това, което правим!