remont-na-pokriv-plovdiv-3Колко ни струва да построим къща? Къща, която би ви зарадвала поколения наред и не би ви създала неприятности, за вашите деца, вашите внуци и правнуци. Всеки, който се занимава със строителство и е изправен пред избора на строителни материали, винаги си задава въпроса кой е най-добър и издръжлив.

Изборът на покривен материал се превръща в борба и противоречия. И тук е важно да направите избор, който не би ви разочаровал в бъдеще и не би създал проблеми.

Оказва се, че най-добрият вариант е, когато цената и качеството са хармонично комбинирани в даден продукт. Това е гъвкава керемида, която се характеризира с красота, издръжливост, здравина, лекота при монтаж. И всичко това на много достъпна цена!

Какво представляват гъвкавите керемиди? И наистина ли е толкова добра, колкото казват?

Гъвкавите керемиди може да бъдат монтирани еднослойни и многослойни. В основата на всеки слой има фибростъкло, импрегнирано със специално обработен битум – модифициран или окислен. Модификацията на битума е насочено подобряване на неговите свойства, като се комбинира с полимерни добавки. Въвеждането на полимерен модификатор дава на свързващото вещество и целия покривен материал повишена устойчивост на топлина и замръзване, еластичност, устойчивост на натоварвания от умора, увеличава издръжливостта с 5-10 пъти.

Можете да сте сигурни, че при силен студ меките плочки няма да се напукат като стъклото от най-малкото докосване и на слънце няма да се разтече черна течност. Температурният диапазон, при който меките плочки запазват здравината си, варира от -70 до +100 ° С.

Гъвкавите керемиди надеждно защитават таванското пространство от течове. Освен това, той не подлежи на гниене.

Каменните стърготини се нанасят върху предната страна на листа, като по този начин се постига естетичен ефект, увеличавайки здравината и издръжливостта на гъвкавия покрив. По-специално, в плочките присъства един от най-силните минерали – естествен базалт. Базалтовите покрития придават на плочките допълнителна защита и декоративна текстура с богата цветова гама.

Благодарение на тях покривът запазва своята свежест и оригинална наситеност на цветовете в продължение на десетилетия. Може да достигне до 60 години. Базалтовото покритие образува грапава повърхност. Снегът от такъв покрив не слиза като лавина, а поетапно, на малки порции.

Меките плочки са разнообразни не само по цвят, но и по естеството на „шарката“. Тоест покривният лист се състои от елементи от керемида, които имат специфична форма.

Като допълнение към естетическата им функция, меките плочки имат и оперативни предимства.

  • Първо, това е безшумност и ниска топлопроводимост.
  • Второ, издръжливостта.
  • Трето, лекота.  Покривът не изисква сложна или подсилена рафтова конструкция.
  • Четвърто, лекота на инсталиране. Меките плочки могат лесно да се монтират дори от непрофесионалисти и на места с височини и сложна геометрия.

Е, още едно важно предимство е широк ценови диапазон с постоянно високо качество на покритие от меки плочки. Като цяло е за тези, които ценят практичността в съчетание с красотата на разумна цена.