как снега влияе на покрива ви

Както дъждът и градушките могат доведът до сериозни щети на покрива ви, така и снегът и ледът. Тази зима ще се на

ложи да наблюдавате всички елементи на вашата покривна система, за да откриете малки проблеми, преди те да станат големи главоболия.

Добавена тежест

Дъждът добавя малко тежест към покрива ви, но след това се оттича. Снегът и ледът не се махат лесно и могат да останат на покрива за дълги периоди от време, причинявайки повърхностите да станат по-влажни и по-тежки. В най-лошия случай излишното натрупано тегло може да доведе до причупване на част от покрива ви през зимата. Тъй като покривът ви не се вижда под снега и леда, потърсете признаци за повреда на п

окрива във вашия дом, като течове и други. Ако откриете такива признаци, препоръчително е да се свържете със с фирма за ремонт на покриви.

Цикли на замразяване и размразяване

Циклите на замразяване и размразяване са опасни за вашия покрив, тъй като водата може да проникне в пукнатините на покрива и след това тези пукнатини да се разширят,а когато водата замръзне пукнатините може да станат по-широки. Този цикъл може да повреди покрива ви, интериора на дома ви и потенциално да вкара плесен във вашето жилище.

Ледени висулки

Ледените висулки възникват, когато ледът и снегът се стопят и замръзнат отново, преди напълно да се оттекли от покрива ви. Домовете с лошо проветрявани тавани могат да имат зони на покрива си, където малко сняг се топи поради топло вътрешно пространство. Висулките може да изглеждат красиви, но са

изключително опасни и могат да наранят някой, който ходи под тях. Висулки се образуват на места, където се разхождат много хора, за това бъдете внимателни.

Премахване на сняг: Не го правете сами!

Въпреки че не е често срещан сценарий, обилният снеговалеж има потенциал да причини срутване на покрива, ако не бъде отстранен незабавно. Това обаче не е работа за вас и вашата лопата. Премахването на сняг на покрива е опасна процедура и най-добре се извършва от професионална фирма за ремонт на покриви.

Предотвратяване на повреди през зимата

Правилната поддръжка, съчетана с редовни проверки на покрива са най-добрата ви защита срещу повреди на покрива по време на зимния сезон. Ако откриете някакви повреди на покрива през зимата, трябва незабавно да се обърне внимание, за да се избегнат потенциално катастрофални щети и високи разходи за ремонт. Ако имате въпроси относно зимни повреди на покрива или някакви други въпроси, свържете се с silverstroy днес!