покрив с битумни керемидиМоже да не мислим за това толкова често, но покривите вършат невероятна работа. Те защитават нас и нашите вещи от стихиите и да поемат тежестта на променящото се време, през което преминаваме, сезон след сезон. Във България това се равнява на много пламтящо слънце, дъжд и вятър и дори от време на време буря от градушки и снеговалеж.

С течение на времето покривът на сградата ще се нуждае от ремонт или подмяна. Но има няколко неща, които можете да направите, за да удължите живота на покрива си. Ето няколко предложения.

Изчистете мухъла и плесента

Времето в България създава идеалните условия за процъфтяване на мухъл и плесен, които могат да изгният материалите на вашия покрив. Той може да създаде меки петна, които в крайна сметка да се превърнат в течове. Този тип жив организъм ще се разпространи, ако не го премахнете, така че не забравяйте да се справите с него, преди да изяде херпес зостер и да създаде течаща катастрофа в дома ви.

Редовни проверки

Графичните инспекции като част от вашата редовна поддръжка на дома или сградата ще ви помогнат да удължите живота на вашия покрив. Работата на вашия изпълнител на покриви е да намира проблеми и да ви предлага решения за тяхното отстраняване. Като изпълнители на покриви ние знаем къде да търсим и за какво да внимаваме – някои издайнически признаци, че е настъпила повреда или гниене започва да се разпространява.

Също така трябва да извършвате проверки на място след тежки метеорологични събития и бури, за да видите дали са нанесени щети. Потърсете огънати и счупени херпес зостер. Бъдете в безопасност и вземете предпазни мерки. Ако смятате, че има проблеми, предлагаме да се обадите на изпълнител на покриви, вместо да изпълнявате работата сами (лошата работа, направена сам, може да повлияе на гаранциите и застраховката ви). Подобно на стоматологичните прегледи, намирането на малки проблеми като преди да станат мащабни бедствия ще ви спести време, пари и много болка.

Предотвратяване на проблеми

Правенето на неща като поддържане на дърветата във вашия двор подстригани, почистване на улуците и работа с всички същества, които създават дом във или около покрива ви, са всичко, което ще помогне на покрива ви да живее по-дълго. Това е непрекъсната работа, но помислете за издръжката на покрива за инвестиция. Времето и усилията, които полагате сега, ще ви се отплатят.

Като изпълнители на покриви, обичаме да виждаме покрив, който е добре поддържан. Отговорният собственик на дом или сграда, който е направил своята част в грижата за покрива на своята сграда, винаги е бонус. Покривите винаги ще се нуждаят от ремонт и евентуално подмяна.