slide-remont-pokriv

Кога трябва да свалите снега от покрива си?

Първо, нека покрием, когато е подходящо да премахнете снега от покрива си. Няма причина да се притеснявате за нищо, нали? Но също така е важно да знаете признаците на прекалено голямо натоварване от сняг и ледени язовири, които могат да повредят (или дори да срутят) покрива ви.

За да вземете информирано решение кога да премахнете снега от покрива си, вземете предвид следните точки:

Наклонът на покрива ви – плитък ли е или плосък?

Плоските покриви и плитките наклони имат по-голям риск от структурни повреди и срутване на покрива. Защо? Защото снегът седи на едно и също място и продължава да се натрупва. При плоски покриви, дори когато снегът се топи, водата остава неподвижна и може да замръзне (добавяйки повече тегло).

Снегът мокър и тежък ли е? Натрупва ли се нов сняг върху стар (или замръзнал) сняг?

Плътността на снега играе по-голяма роля, отколкото си мислите. Мокрият и тежък сняг тежи значително повече от снеговалежите, които са леки, пухкави или прахообразни.

Снежни преспи и неравномерно разпределение на снега на покрива ви

Снягът рядко седи равномерно на покрива ви. Много пъти ветровете ще бутат снега в определени области. Например области, където терена отговаря на външна стена или долина, където се срещат два склона.

Използвайте този трик, за да проверите за претоварване със сняг (твърде много тегло)

Лесен начин да проверите за наднормено тегло и стрес на покрива си е да отворите прозорците и вратите си. Точно така – преминете през дома си и изпробвайте всеки един. Изведнъж трудно ли се отварят или затварят? Чувстват ли се задръстени или заседнали между рамката? Това може да е ясен предупредителен знак за сняг, който натоварва покривната ви конструкция.