metalna-keremida

Съвременният пазар на строителни материали е изпълнен с различни иновации, предназначени да подобрят херметичността и да удължат живота на покрива. Собствениците на жилища се стремят да изберат качествено покритие, което отговаря на най -високите изисквания.

Последната тенденция в строителството са модулни метални керемиди, които са добри за покриване на сложни покриви. Те притежават много положителни качества, като лекота, устойчивост на корозия и висока якост, в същото време са много естетични и лесни за монтиране.

Какво е модулен метален покрив?

Модулните метални керемиди са модерен материал, който визуално прилича на обикновените метални керемиди. Разликата е, че се произвежда не под формата на големи листове, а под формата на малки модули, които лесно се закрепват един към друг с помощта на самонарезни винтове.

Профилът на модулната метална плочка е вълнообразен, може да има различна форма и височина, което определя външния вид на продукта. Покривните листове могат да имат различни цветове. Започвайки от кафяво, завършвайки със синьо или червено.

Структурата на листовете от модулни метални плочки е многослойна, състои се от няколко компонента: основа от високолегирана стомана с повишена корозионна устойчивост, грунд и външно полимерно покритие, което предпазва от механични повреди и придава естетичен вид.

В основата на покритието се нанася антикорозионен грунд, който също предпазва от разрушаване на метала от влага. Тази структура прави модулните метални керемиди един от най -търсените материали за покриви „направи си сам“.

Характеристики

Металният покрив е издръжлив, херметичен, което значително надминава строителните материали от по-старо поколение поради своите експлоатационни характеристики.

metalna-keremida-1

Това покритие се използва за малка покривна площ, но с голям брой наклони, фронтони, капандури, комини и други архитектурни детайли.

Металната плочка има следните характеристики:

  • Височината на профила на металния покривен модул е ​​40-60 мм. Колкото по -висока е височината на вълната на покритието, толкова по -силно е то и по -добре предпазва от влага. От друга страна, височината на профила влияе върху полезната площ на листа.
  • Дължината на модула е 700 мм.
  • Ефективната ширина на листа е 1100 мм.
  • Общата площ на един покриващ модул е ​​0,87 квадратни метра. Модулите тежат средно 3,5-4 кг, в зависимост от ширината и дебелината на стоманената заготовка и полимерното покритие.

Предимства

Много собственици на жилища все по -често използват модулни метални керемиди. Основното предимство на това технологично покритие е, че то е просто създадено, за да улесни монтажа на покрива.

Силните страни на модулния метален профил са:

Ниско тегло. Модулният метален покрив е лек покривен материал. Теглото на един елемент не надвишава 4 кг.

Оптимален размер. Малкият размер на отделните части на металната керемида опростява изрязването на покритието, а също така намалява количеството остатъци, което се отразява положително върху разхода.

Недостатъци

Тъй като модулният покрив е доста скъп, професионалните майстори внимателно са проучили неговите характеристики, преди да го препоръчат на своите клиенти. Според професионалистите недостатъците на този покривен материал са много по -малко от предимствата.

Те включват:

Висока цена. Цената на плочките от модулен тип е по-висока, отколкото за обикновените метални плочки. Той е по -скъп поради по -сложната и точна производствена технология, както и поради високата цена на качествените суровини.

Голям брой фуги. Тъй като площта на модула е по -малка от 1 квадратен метър, в резултат на това покритието има голям брой хоризонтални и вертикални фуги. Въпреки това, поради специалния дизайн, листовете се прилепват плътно един към друг, създавайки херметичен слой.