Когато обмисляте покупка на нов дом, искате да сте сигурни, че покривът на къщата е здрав. Покривът е една от най-скъпите характеристики на дома, така че не забравяйте да му направите добра проверка.

Нека да разгледаме някои от най-важните фактори, които да търсим в един покрив, независимо дали искате да купите дом или да продадете настоящия си дом.

Запознайте се на колко години е покривът

Първото нещо, което трябва да направите, докато купувате нов дом, е да проверите покрива му. Просто застанете на разстояние и разследвайте редица неща.

Едно от най-важните неща, които трябва да търсите в един покрив, е да проверите дали има плесен. Уверете се, че покривът е идеално равен и няма къдрави ръбове или издутини.

Внимавайте за износени места и вижте дали липсва херпес зостер. Ако видите такива деформации в покрива, това означава, че покривът е доста стар. Докато се сетите, няма нищо лошо в това, че покривът е стар, но трябва да се уверите, че той не е бил засегнат по никакъв начин.

Трябва да попитате собственика на жилището за продължителността на живота на покрива. Покривите обикновено се изработват от материали като композитни, метални, калаени, гумени или кедрови керемиди. Покривът, направен от композитни керемиди, помага на покрива да издържи по-дълго време без никакви затруднения, докато други често срещани материали може да изискват проверка и евентуална поддръжка на годишна база.

Добра вентилационна система

Независимо от факта, че къщата, за която мислите, може да има нов лъскав покрив, ако няма подходящ вентилационен механизъм, може да се сблъскате с огромни проблеми.

Необходима е вентилационна система, която пропуска слънчевата светлина и въздуха лесно. Тези две неща никога не трябва да се пренебрегват, когато купувате къща.

Лошата вентилационна система може да причини редица проблеми. Това не само увеличава разходите, като причинява повече проблеми, но също така помага при образуването на мухъл.