inversen-pokrivУстройството на обратен покрив може да бъде интересно дори за тези, които са далеч от строителните технологии. Съдейки по значението на думата „инверсия“, такъв покрив трябва да има някакви признаци на обратния ред на нещата. Така е – възлите на такова покритие имат необичайна последователност на полагане на слоеве.

Защо е необходимо това? Всичко е просто – да използвате всеки квадратен метър от къщата си за добро използване, дори и да е отвън. Със сигурност много собственици на жилища в Москва поне веднъж са имали мисълта да превърнат покрива на сградата в открита зона, където можете да се отпуснете в топлия сезон, да отглеждате растения и т.н.

За разлика от традиционния „пай“ (например, като на мембранен покрив), при който влагата преминава през слоевете, утаявайки се в изолацията и често прониква по-ниско, дренажът най-често се осигурява в експлоатирания покрив, върху който се полагат почвени или декоративни покрития (например керемиди). Маршрутът за всички видове такива покрития е почти винаги един и същ, с изключение на полагането на последния, фиксиращ слой.

В класическата версия се изпълнява следната конструкция (отдолу нагоре):

  • Плоча на последния етаж на последния етаж (или велпапе);
  • Хидроизолационен слой, за който се използват PVC или други материали;
  • Топлоизолация (експандирана глина, минерална плоча и др.);
  • Върху изолационния материал се прави циментово-пясъчна замазка;
  • Хидроизолационен слой (обикновено битум).
  • Плосък инверсионен покрив (всъщност има лек наклон, за да се направи дренаж) има няколко предимства:
  • Хидроизолацията е защитена от нагряване, което увеличава живота й;
  • Изолацията не е наситена с влага, тъй като тази технология включва естествена вентилация;
  • Ако на тавана се появят петна от вода, бързо се открива теч и се работи за отстраняването му. Това е възможно поради факта, че няма твърд монтаж към основата;

И основното предимство е, че такъв покрив отваря неограничен обхват за употреба.

При избора на устройство за обратен покрив цената зависи от това какъв дизайн има – броя на слоевете, видовете покритие и използваните материали. Следователно оценката се прави заедно с подробен проект на работа. Има стандартни оферти, но цените им също са за най-различни бюджети.

Нашата фирма Силвър Строй извършва подреждането на обратен покрив, ремонтира всички видове покриви, хидроизолация на основата в съответствие с всички стандарти за безопасност. Тези услуги се извършват от професионален екип от строители, които познават структурата на основата, съгласно точни изчисления, а също така идентифицират и фиксират всички проблемни зони на покрива на всяка сграда.