remont-na-pokriv-plovdiv-9Евтиният покрив може да издържи 10 и повече години. Но щом покривът започне да губи своята издръжливост и се появят първите течове, такъв покрив вече няма да защити Вашият дом. Качеството на евтините покривни материали няма да издържат на тестовете, свързани на природни явления, в резултат на това разходите за ремонт и подмяна на покрива ще ви струва много по-значителна сума!

Внимателното финансово планиране в дългосрочен план ще Ви помогне да харчите парите си разумно и да избегнете ненужните разходи.

Евтини и некачествени покриви

Трябва ясно да се разбере, че има висококачествени битумни керемиди с дълъг експлоатационен живот (около 30 години), но техните евтини и нискокачествени покривни материали могат да покажат дефекти по-рано, отколкото сте предполагали. Дори ултравиолетовите лъчи са в състояние да повредят такова покритие, а неправилния монтаж и природните явления ще ви принудят да реновирате напълно къщата си в рамките на 10 години след неговото използване.

В крайна сметка никой не иска да харчи пари за нов покрив на всеки 10 години?

Дълготрайните метални керемиди също са добър избор, но закупуването на някои материали с ниско качество ще покажат бързо изхабяване. Покривните панели на покрива, издухани от силните ветрове, преждевременните повреди на покрива от полагане на панели директно върху шперплат, разхлабването на самонарезни винтове поради силно разширяване или свиване на някои дървени части води до деформация на крепежни елементи и се появяват течове.

Бъдете внимателни и поискайте информация, преди да купите покривни материали!

Краткотрайни покриви

Керамичните и циментово пясъчните плочи изглеждат привлекателни, но могат ли да защитят дома Ви в условията на екстремни климатични промени?

Самата глина е плътен и висококачествен, но чуплив материал. Доста често, поради честите цикли на промяна – замръзване-размразяване, някои участъци на покрива изискват смяна, поради напукани плочки през пролетта. Цименто-пясъчните плочки са склонни да променят цвета си – да избледняват, тъй като за разлика от керамичните плочки повърхността им е боядисана.

Използвани материали

Краткотрайните материали може да не отговарят на изискванията на съвременното строителство, но има надеждни покривни решения като корозивни устойчиви стоманени покриви. Те са защитени от корозия чрез алуминиево-цинкови слоеве и от механични повреди чрез каменно покритие, което ги прави не само изключително издръжливи, но и естетически приятни. Проектирани са да издържат половин век и ще предпазят Вашия дом дори от урагани и големи градушки.

Монтиране

Вертикалните методи на закрепване, например в случай на метални керемиди или меки покриви, позволяват на вятъра да повдига плочките и да ги обезвъздушава поради дисбаланси при високото налягане. Уникалният метод за хоризонтално закрепване, прави покривите невероятно здрави и предлага отлична устойчивост на вятър.