bitumni-keremidi-prediКато се вземат предвид климатичните особености, студената температура през зимния сезон, всеки собственик на жилище е добре да помисли за затопляне на къщата и по-специално таванското помещение, което може да се използва за различни цели, при условие че е осигурена подходящата стайна температура.

Съвременните селски къщи осигуряват възможността за допълнителна изолация и можете да извършите този процес сами, без да прибягвате до помощта на строителна компания и без да харчите допълнителни пари.

Изолацията на фронтоните е доста достъпно за всеки, който някога е държал инструменти в ръцете си – просто се запознайте с основните моменти на подобна работа. Възможно е да се изолират различни части на сградата и по-специално таванското помещение, както отвън, така и отвътре.

И така, какво трябва да се има предвид, когато изпълнявате тази задача, като вземете предвид факта, че работата ще се извършва отвътре?

Подготовка на материалите

На първо място, трябва да имате представа за дизайна на таванското помещение. Обикновено това е структура на рамката и тя трябва да бъде изолирана отвътре по същия начин както всички подобни конструкции. На тази част от къщата е необходимо да се осигури допълнителна хидро и паро бариера, за която се използва пластмасов филм.

Изолация от еко вълна: вълната се накъсва и се запълва в празнините между ребрата и таваните.

На практика широко се използват различни заместители на полиетилена, например полиетиленова пяна, покрита с фолио, която ще осигури изолация дори по-добре от обикновения филм.

Независимо от конкретния тип изолация, който сте избрали, той трябва да бъде монтиран от вътрешната страна на таванското помещение по цялата площ. Материалът може да бъде закован, или да се използва лепило.

Няма да е излишно да използвате тънки летви, с които може допълнително да фиксирате изолационния слой отвътре.

След това идва ред на самата изолация. Има изолация на различни марки, а характеристиките им ще ви помогнат да изберете този, който е най -подходящ за вас. Въпреки това, всяка изолация се продава под формата на блокове.

Измерете изолираната зона от вътрешността на къщата и изчислете необходимото количество изолация – най-добре е да закупите с малък марж. И все пак, когато избирате конкретна марка, трябва да обърнете внимание на тези материални, които имат показатели като екологичност, пожарна безопасност, устойчивост на влага.

Обикновено като изолация се предлагат различни видове стъклена вата, минерална вата, полистирол. След закупуване и доставка на материала до съоръжението, можете да продължите директно към изолацията на тавана.

Днес минералната изолация се счита за най-успешния вариант на топлоизолационни материали, подходящи за затопляне на фронтона. Изолационните възможности на минералната вата и нейната абсолютна безопасност излизат на преден план. Според своите характеристики, пяната е доста близка до този материал. В допълнение, той също има забележима лекота на поставяне.