Снегът може да претовари покрива ви

Снегът уврежда покрива ви по няколко начина. Докато най-драматичното – сняг, който претоварва покрива ви и го кара да се срути – е страшно, това е много рядко. Според Застрахователния институт за безопасност на бизнеса и дома, са необходими 1.2 метра пресен сняг (или 0.6 метра стар, сгъстен сняг), за да се създаде достатъчно тегло, за да се натовари покрив, а в райони с натрупване на силен сняг покривът ви може да бъде проектиран да се справят с по-голямо тегло. Въпреки това, с все по-непредсказуемо време, не искате да рискувате – особено ако покривът ви не е бил ремонтиран от известно време.

Решение: Винаги е добра идея да проверите покрива си добре преди зимата – особено ако очаквате необичайно сурово време. Квалифициран изпълнител на покриви може да забележи течове и структурни проблеми, да ви предупреди за рискове и да отстрани повреди, дори ако температурата вече е започнала да спада.

В зависимост от височината на вашия покрив, може да искате да инвестирате в гребла за покрива или бръснач за покрив. Тези инструменти имат дълги, телескопични стълбове, които ви позволяват безопасно да премахнете снега от покрива си от земята.

Ако не можете безопасно да почистите покрива си или се притеснявате, че е претоварен, незабавно се обадете на професионален изпълнител.

Ледените висулки могат да увредят вашия покрив, улуци и дом

Ледените висулки може да ви изглеждат красиви, но за един покривен изпълнител, те изглеждат като неприятности. Това е така, защото те са признак на леден язовир – натрупване на лед по стрехите на покрива ви, което може да повреди вашите улуци, да работи под вашите херпес зостер и да изтече в къщата ви.

Язовирите с лед са причинени от неравномерна топлина на покрива ви. Ако таванското ви помещение е топло, то ще разтопи сняг близо до средата на покрива ви. Този сняг се стича и замръзва при стрехите. Когато водата замръзва, тя се разширява, което може да повреди херпес зостер, да отвори пукнатини в покрива ви и да отвлече вашите улуци.

Решение: Има три основни техники за спиране на повредата на снежния покрив от ледени язовири: премахването им ръчно, топенето на леда или предотвратяването на напускането на топлината от покрива ви.