mt-1220-content-bg01

Напоследък все по-популярни стават строителните и довършителни материали, които се отличават със своята естественост и екологичност.

Същото може да се каже и за покривните материали.

Дървеният покрив е идеален за хора, които се грижат за здравето си и мечтаят да създадат неповторима атмосфера не само в онези стаи, които са под покрива, но и в цялата къща.

За производството на дървен покрив най-често се използва дървесината от следните дървета: трепетлика, дъб, кедър.

Различните народи използват различни имена за дървените керемиди, използвани за изграждането на такъв покрив.

Херпес зостер са дървени керемиди, доста тънки по дебелина, които често се полагат на покрива в няколко слоя.

Херпесът (вретено) е малко по-дебело и не всяко дърво е подходящо за неговото производство, нарязва се с помощта на определена технология.

Популярността на дървените покриви нараства с всеки изминал ден, защото както у нас, така и в чужбина модата за екологичния стил стана доста солидна.

Има доста предимства на дървените покриви, което позволява на дървените покриви да се конкурират с всички съвременни покривни материали в техните показатели за ефективност.

На първо място, дървените покриви са издържат от 60-80 години, а в някои случаи и по-дълго, могат адекватно да се справят с отрицателното въздействие на природните явления.

Ако изборът на материала, от който е направен дървеният покрив, е извършен доста внимателно, а инсталацията е извършена от професионалисти, тогава можем да кажем, че този тип покрив е малко вероятно да създаде проблеми на собствениците на къщи.

Не се притеснявайте за херметичността на дървения покрив, тъй като смолата, освободена от дървото, надеждно запечатва пукнатините.

Парна бариера за дървени покриви изобщо не се изисква поради факта, че дървото има уникалната способност да намалява температурната разлика между вътрешната и външната страна на покрива, следователно образуването на конденз под покрива е просто невъзможно.

Привържениците на тишината ще харесат факта, че покривът от дърво поглъща почти целия шум, който се получава по време на силни ветрове и дъжд.

Малкото специфично тегло на дървения покрив помага да се намалят разходите за подготовка на покривната конструкция, тъй като не се нуждае от подсилване, което е необходимо при използване на тежки покривни материали – шисти, керемиди и др.

Не забравяйте, че дървените покриви винаги придават на външния вид на всякакви къщи несравним и индивидуален външен вид, което ги отличава от фона на съседните сгради, чиито покриви са използвали един и същи тип покривни материали.

Затова може да се каже, че дървените покриви са страхотни, особено като се има предвид фактът, че те са не само красиви, но и надеждни.