Мога ли да видя лиценза ви?

Не, не се опитвате да звучите като ченге, но искате да сте сигурни, че вашият покрив има подходящ бизнес лиценз и е надлежно застрахован. Ами гаранциите?

Какви са условията на работата?

Покривна компания трябва да предложи оценка на цената на работата, преди да започне, както и условията на плащане. Но това не е достатъчно информация. Те трябва да включват график, така че да имате представа кога работата ще бъде завършена и всички потенциални причини за отклонение в цената и графика. Ако се изисква да внесете депозит, трябва да ви бъде предложена разписка, а останалата част от плащането трябва да бъде обобщена в договор или работна поръчка.

Ще свършите ли работата сами?

Този въпрос обхваща дали компанията планира да възложи на подизпълнение някоя част от работата. Ако е така, те трябва да могат да ви дадат съответните подробности за тази компания. Те също така трябва да ви уведомят кой ще наблюдава работата и кой ще отговаря на място.

Имате ли препоръки?

Фирма с добро реноме и която се гордее с работата си, ще може да предложи референции от предишни работни места. Не се страхувайте да ги проверите. Можете също така да продължите и да проверите отзиви или препоръки на уебсайта им онлайн. Винаги е по-добре да говорите с някого лично.

Как изглежда завършената работа?

Когато получите обаждане, че работата е свършена, не искате да се появявате в дома си, за да намерите изненади. Уверете се, че сте говорили с изпълнителя за това как да оставите дома и имота си чисти и да извозите всякакви бъркотии, които са направили. Също така искате да попитате дали работата или материалите са с гаранция и какво включва. Много изпълнители на покриви ще имат снимки на предишните си работни места или портфолио за покриви на своя уебсайт, не би навредило да попитате.

Наемането на изпълнител на покриви е сериозен бизнес и често пъти хората са принудени да намерят някого, когато вече са в стресова ситуация. Ако покривът ви е започнал да тече или дърво е паднало върху покрива ви при буря, може да се почувствате прекалено стресирани, за да задавате въпроси. Дори и в най-лошите случаи, все пак е добра идея да се погрижите и да съберете малко информация.