slider-1

Как да разбера, че е време за цялостна смяна на покрива?

Въпреки че всички знаят, че с притежаването на дом идва поддръжка и ремонт, понякога те се появяват в неочаквани моменти, оставяйки ви малко време за подготовка. Разбира се, би било хубаво животът да се придържа по график, но нещата се случват – бурята нахлува, скрити или неизвестни щети надигат главата си, може би нещо пада от небето и се приземява директно върху покрива ви. В тези случаи просто трябва да се търкаляте с ударите, както се казва.

Нека само да кажем, че животът винаги върви по план, сте поддържали цялата си поддръжка на дома и покривът ви бавно започва да показва признаци на възраст и щети. Сега стигнахте до заключението, че е време да се направи цялостна смяна.

И така, как да разберете, че е време за реконструкция и кога е най-доброто време да го направите?

Независимо дали вече сте работили с покривна компания или не, повечето компании следват подобен, предвидим график. Като знаете това, има няколко съвета и трикове, които в крайна сметка могат да ви спестят пари и време.

 

Планирай напред

Ако е възможно, първото и най-доброто, което можете да направите, е да планирате предварително. Ако знаете, че ще се нуждаете от нов покрив през следващата година, това ви дава предимството да можете да избирате кога да наемете изпълнителите. За професионалистите в областта на покривните покрития късното лято и началото на есента са най-натоварените сезони. Тогава дните се охлаждат и времето става по-предсказуемо, което го прави идеално време за извършване на ремонти на покриви. Това е и времето, когато хората се подготвят за суровите зимни дни, така че всички искат покривите им да са в добра форма и всички ремонти да са завършени преди промените в сезона.

Тъй като обаче търсенето е много по-голямо, може да видите увеличение на цените. Това отчасти се дължи на търсенето в графиците за покриви, но и защото производителите на покривни материали повишават цените си в началото на натоварения сезон. Тъй като цената на материалите нараства за покривачите, цената на работата се увеличава и за клиентите.