Битумна Покривна Керемида
Битумната керемида е основен  които се използва за покриви с по малък или по голям градус (наклон) на покрива от нормалните керемиди също така битумната керемида е в пъти по лека от обикновените бетонови и глинени керемиди. Покривня филц подобен на катран е основня материал за направата на покривна битумна керемида. Които се използват от десетилетия като водоустойчиви покрития в жилищни и търговски сгради.

Как се полага битумна керемида
Много е важно преди полагането на битумната керемида да има здрава покривна повърхност било то дъсчена ламперия или ОСБ плоскости.

Преди наковаването на битумната керемида се полага паропропусклива мембрана или се залепва газопламъчно един пласт усилен воалит и от горе за завършек се наковава и залепва битумната керемида.

Гаранция за Битумна Керемида
Гаранцията на битумната керемида е в зависимост от класа на материала нискят клас битумна керемида има гаранция до 5 години от полагането и стига до висок клас която гаранция варира от 15 до 20 години.

За максимална издръжливост и най-дълга гаранция ние препоръчваме да се използва битумна керемида на фирмата производител ТЕГОЛА.

При битумна керемида тегола керемидите издържат много над гарнционят им срок.

При изтичане на гаранциония срок на керемидите собственикът на зградата трябва да потърси професионално мнение за състоянието на битумните керемиди за да се определи дали е нужна смяната им.